Ook voor Geert Wilders is er een plaatsje in het Reine Land

‘Minder Marokkanen’: her en der in de Nederlandse cyberspace borrelt de vraag op wat je als boeddhist met deze uitspraken van Geert Wilders aan moet

Als boeddhist kun je de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen probleemloos als onheilzaam kwalificeren, ook wanneer je dit in gedachten doet en verder zwijgend de actie van geen actie beoefent.

Dit laat onverlet dat ook in Geert Wilders het vermogen tot ontwaken schuilt. Zou ik hem tegenkomen, dan maakte ik voor hem dan ook de diepe buiging die je voor ieder ander kunt maken in wie je in aanleg een boeddha herkent.

Hij die nooit lijden creëert, werpe de eerste steen. Ook voor Geert Wilders is er een plaatsje in het Reine Land wanneer hij uiterlijk bij zijn overlijden oprecht zijn toevlucht neemt tot Amida Boeddha.

Deze gedachte uit het Japanse shinboeddhisme kan iedereen tot geruststelling strekken die niet in staat is volgens de boeddhistische voorschriften te leven of er desondanks een puinhoop van maakt, in welk opzicht dan ook.


Zie ook mijn blogartikel ‘De boeddhanatuur van Adolf Hitler’ (september 2013)

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s