Bij gebrek aan conditie ben ik niet meer in staat een rol als vrijwilliger te vervullen in de patiëntenvereniging

De Sarcoïdose Belangenvereniging heeft in een nieuwsbrief dan ook mijn afscheid in deze hoedanigheid aangekondigd.

nieuwsbrief_sbn_sept_2016.jpg
SBN nieuwsbrief, september 2016
Door de achteruitgang van mijn gezondheidssituatie was ik niet meer in staat mee te draaien in het overleg en de deadlines.

Ik zal vooral de mensen missen. Hoewel mijn rol beperkt was, maakte ik toch deel uit van een team.

In plaats van te publiceren voor de vereniging, zal ik op gezette tijden mijn inzichten delen via mijn nieuwe blog Sarcoblog.nl. Ik kan evenwel geen regelmaat beloven.

De vereniging heeft mij de ogen geopend voor de ware proporties van de ontwrichting die de ziekte sarcoïdose aanricht in de levens van patiënten en meelevenden. De SBN is op vele, vele fronten bezig op te komen voor hun belang. Ik heb bewondering voor de vrijwilligersorganisatie die al deze activiteiten ondersteunt.

Als verenigingslid zal ik de ontwikkelingen rond sarcoïdose vanaf de zijlijn volgen. Misschien verbetert mijn conditie op termijn. Ik weet het niet. Eerst moet ik nu om mezelf denken. Ondertussen draag ik de mensen die de vereniging maken, in mijn hart.